Film om Tryckerimoms

Moms B2B

Moms ska inte spela någon roll när affärerna är B2B.
-------
”Om tryckerierna ska tjäna pengar på lägre momssatser så får de börja sälja böcker, direkt från press till konsument”

Allt annat är fiffel!

När andra tryckerier lägger ned eller flyttar sin produktion utomlands satsar vi i Sverige. Detta säger säger Dag Wassberg, Vd på Vitt Grafiska. Vi råder deras kunder, så som facit ser ut, att av trygghetsskäl leta ny leverantör utomlands där Dag Wassberg inte verkar.

Vitt Grafiska har med hjälp av tryckerimomsen gjort obehörig vinst på sina kunders bekostnad och därefter använt upp pengarna. Tryckeriet Vitt Grafiska i Stockholm har tagit emot miljontals tryckerimomskronor från Skatteverket och därefter hamnat i civilrättslig tvist med gamla kunder som kräver Vitt Grafiska på dessa. Detta har dessa kunder tvingats till eftersom Skatteverket redan riktat krav mot kunderna i motsvarande omfattning.  Dag Wassbergs personliga försvar lutar han mot sin okunnighet. Hmm. Alla företagare vet att man inte kan tjäna pengar i Sverige på momsåterbäring, om det inte är fiffel eller kryphål som utnyttjas. Att följdändringsregeln inte skulle ha beaktats låter helt osannolikt. Men det är helt klart att de inte tänker ta ansvar för den skada de drabbat sina kunder med.

Se svaren han gav nedan:

Skulle ni kunna betala tillbaka tryckerimomsen till era kunder?

– Nej, det skulle vi inte kunna.

Vad är det värsta som kan hända då?

– Ja, det värsta som kan hända är att de här pengarna måste upp på en gång och då kommer vi att gå i konkurs.

Borde inte du ha begripit att du skulle bli krävd på de här pengarna i framtiden?

– Nej, under inga omständigheter. Jag är tryckeriägare och inte skatteexpert. Det är därför som jag lutar mig hårt på de rådgivare och revisorer som jag har, säger Dag Wassberg, vd på Vitt Grafiska.

Läs SVT's intervju här

 

Följ oss på facebook...

Google Translate

svdanlenetfifrdeelhuisgaitltmtnoplptruesuk