Det blev inget skadestånd från staten till de 13 förlag och tryckerikunder som krävt drygt 42 miljoner kronor på grund av den sänkta tryckerimomsen. Föga förvånande säger JK nej till skadestånd Pengar som dessa kunder inte har fått från tryckerierna efter de bränt dessa genom utdelningar, egna investeringar och sedan gått i konkurs.

25+19=44%!!!  surprised

Trots detta har tredjeparten, det vill säga tryckerikunderna ändå krävts på motsvarande pengarna som staten gav bort. För dessa tryckerikunder blev momsen sist och slutligen nästan dubblad. 25+19=44%!!!

Reserverna räckte inte till

Vi fick tidigt veta av våra rådgivare att det här inte såg bra ut. Rävsaxen som skapats skulle nog inte mynna ut i någon rättvisa för oss drabbade tryckerikunder. De hade verkligen rätt! Vi höll i naivt hopp om rättssamhället, trots bättre vetande, ändå ut alldeles för länge. Detta kostade oss våra reserver. Vårt lilla företag tvingades i konkurs. Vi har nu sargade, reducerade och mindre motiverade kommit igång på nytt, med lärdomen är att man är i hopplöst orättvist försvarslöst läge när SKV får för sig att rikta blåslampan åt sitt håll.

Det har stått ett och annat i media om stackars Stampen...

Det är inget stackars när det gäller tryckerierna som utnyttjade systemet för att kapa åt sig retroaktiv momsåterbäring som de sedan festat för. Krokodiltårarna kommer för att domstolarna, sent om sider, när pengarna var slut, slagit fast att de trots allt var vid lag skyldiga att cirkulera vidare pengarna till kunden och de har därför nu tvingas till åtgärder.

Mer info om det som kanske var sista striden om det ultimata orättvisan finner ni via länken nedan.

www.dagensjuridik.se/2016/10/forlag-forlorade-42-miljoner-pa-tryckerimomsen-men-jk-sager-nej-till-skadestand

 

 

Google Translate

svdanlenetfifrdeelhuisgaitltmtnoplptruesuk