Per Thyrén på Sverigesradio skrev igår, den 15/1-16, "pengar som det var tänkt skulle gå tillbaka till tryckerikunderna"!? Snacka om nytolkning av det som hänt! Nej, det var inte planen...

att pengarna snabbt och smidigt skulle cirkla vidare till tryckerikunderna.

Det här idiotiska experimentet...

där Skatteverket slarvat bort miljarder för skattebetalarna och bränt småföretagares egna pengar genom att tvinga fram ofrivilliga processer gjordes inte med den naiva föreställningen att tryckerierna skulle få pengarna och sedan direkt ge dem till tryckerikunderna. Det här var snarare någon form av politisk maktdemonstration. En manifestation där verket och förvaltningsdomstolarna visade att de utan rädsla för kritik och straff kan köra på, bränna miljarder och drabba vem de vill. Detta utan att ta hänsyn paragrafer om oskälighet som, för syns skull, beskriver att de har någon form av maktbegränsning.

I SRs artikel och på andra håll har man på senaste tiden kunnat läsa ord så som . "Vad skönt" "positivt" "pusta ut" "Julklapp från HD"... Hmmm!?

Om så är fallet vem ska då:

  • ersätta alla dessa drabbade småföretagare för advokatkostnader och förlorad arbetstid?
  • ersätta tryckerikunder som redan gått i konkurs?
  • ersätta aktiekapital och immateriella värden som gått upp i rök?

Den här drabbade gruppen skulle nog vilja få skadestånd för att återfå förtroendet för samhället och känna sig kompenserade. Detta hade bara kunnat ske om HD hade bestämt tvärt om. D.v.s. att tryckerierna skulle fått behålla pengarna och Skatteverkets krav hade varit oskäliga.

Så, luras inte att tro att det här var något att jubla över.

Till artikeln med rubriken "Kunder hos Sörmlands Grafiska kan slippa betala momskrav" hm...

 

 

Google Translate

svdanlenetfifrdeelhuisgaitltmtnoplptruesuk