Jaha, då var det igång igen. Då var det dags för min advokat att slåss mot väderkvarnarna igen. Nu ska Sörmlands Grafiska stämmas och yttrande ska inlämnas till Kammarrätten för att än en gång förklara hur djävla osannolikt, fel och orättvist det här är.

Jag är tvingad som en gladiator på Romartiden att slåss

Ansökningsavgiften till Tingsrätten, nu när jag tydligen ska stämma Sörmlands Grafiska, är 2800 kronor. En minimal summa i sammanhanget, men ändå 2800 kronor som jag helt klart hellre hade använt till något annat. Sen är det ju inte gratis med advokat heller. Utöver dessa fakta tar jag dessutom faktiskt risken att jag förlorar och då får jag även betala Sörmlands Grafiskas kostnader.

Tro nu inte att jag strider för min rättvisa eller något.

Jag strider för att jag är av myndigheterna är tvingad att göra det. Jag skiter egentligen fullkomligt i om Sörmlands Grafiska lyckats fiffla till sig ett par hundra miljoner på momsen. Men Skatteverket dammade av lagboken och läste den som fan läser bibeln och krävde helt enkelt in dessa pengar av Sörmlands Grafiskas intet ont anande kunder. De lät helt enkelt meddela mig att jag måste betala hur jag än gör, men de rekommenderar dig att stämma tryckeriet för att få pengarna av dem. Då sa jag, "men det här kan väl varken vara lagligt, rättvist eller skäligt?" Då kontrade våra myndigheter med att avgörandet för den punkten kommer inte förrän du stämt tryckeriet och misslyckats. Jag är därför tvingad så som en gladiator på Romartiden att slåss i rättssalarna för att andra bestämt att jag måste.

Men det som suger mest.

Det är all tidsspill, mental kraft och energi som går åt till dessa charader. Jag fullkomligt hatar att leta gamla referens exemplar av reklamtidningar från 2007. Att gång efter annan leta efter fakturor, offerter och andra gamla handlingar från affärer som böckerna är ihop slagna kring för evigheter sen. Jag är entreprenör för att jag gilla att blicka framåt och gå vidare. Men Skatteverket och svenska samhället har makten att inte låta mig göra som min natur begär av mig. Detta även fast jag inte gjort något som helst fel.

- Hur fan kan det vara på det här sättet?

Google Translate

svdanlenetfifrdeelhuisgaitltmtnoplptruesuk