Det har varit ganska lugnt ett tag. Det är inte utan att man nu undrar vad Skatteverkets rättsavdelning nu ska hitta på. Vid förra attacken inledde Skatteverket med att försöka förstöra sommaren för tryckerikunderna. detta genom att de då, utan förvarning, medvetet bröt mot regelverket och belastade tryckerikundernas skattekonton och skickade denna orättvisa skatt fortare än kvickt till Kronofogden för indrivning.

De rev helt enkelt upp anstånden.

Effekten av detta blev att tryckerikunderna sprang gatlopp till advokatbyråer, skatterådgivare och revisorer. Företagens rättsskydd aktiverades av försäkringsbolagen. Skrivelser och klaganden skickades in kubikmetervis till verket.

Sedan fick de göra pudel efter pudel...

Ånyo var det Skatteverkets egen utnämnda pudel, verksamhetsutvecklaren Susanne Malmborg, som fick nöjet att uttala sig på Ekonomiekot. Det var då hon framförde att anstånden ånyo blev beviljade med undantaget att Stans uteliggare "tidningen Situation Stockholm" inte skulle få igenom sitt anstånd eftersom de redan betalat!? Detta blev naturligtvis underlag för ytterligare en pudel.

Augustipudeln

Den enda nya pudeln som dykt upp, just nu i augusti, är att de som fått sina krav på tryckerimoms senare än 7 år efter momsperioden verkar gå fri eftersom det inte finns någon plikt att spara bokföring längre än så.

Advokater tjänar åtminstone pengar på tryckerimomsen, men alla andra förlorar

Tryckerikunderna, försäkringsbolagen & skattebetalarna förlorar stora pengar på att de tvingas vara med i denna cirkus. De enda som verkligen tjänar pengar på detta är advokater, revisorer och andra rådgivare som får uppdrag.

Advokater, skicka en tack blomma till pudeln!

Jag tycker att alla ni som fått uppdrag borde skicka var sin en bukett med blommor med ett tackkort till Skatteverkets rättsavdelning. Deras pudel, Susanne Malmborg, kan ni ställa som mottagare. Detta eftersom hon verkar ha uppdraget att ge Tryckerimomsen ett ansikte.

 

 

 

 

Google Translate

svdanlenetfifrdeelhuisgaitltmtnoplptruesuk